Att låta hunden vara på hunddagis

När man skaffar sig en hund, gäller det att se till att hunden mår så bra som möjligt och enligt jordbruksverket får inte hundarna vara ensamma hur länge som helst. En hund bör inte vara ensam längre än fem timmar när de är vuxna. Vissa hundar klarar av att vara ensamma hemma utan några som helst problem. Medan andra hundar blir ängsliga, gnyr och skäller hela dagarna, vilket inga grannar uppskattar. Framför allt är det inte bra för hunden.

Kan man inte ta med sig hunden på jobbet, så finns det lösningen i form av att lämna hunden till ett hunddagis i närheten av jobbet eller bostaden. Hunden lämnas, precis som barn, på dagis och där finns det personal som håller hundarna sällskap, ger dem mat och vatten, samt rastar och aktiverar hundarna. Vilket gör att du hämtar en nöjd hund slutet av dagen!

Hitta hunddagis

Är det sin första hund som man har skaffat är det svårt att veta hur ett hunddagis hittas. Det allra enklaste är att höra med uppfödaren av sin hund, arbetskollegor och vänner, om de har några bra förslag på ett dagis för hunden. Annars går det naturligtvis att leta via en sökmotor på internet, men det kan ändå vara skönast och tryggast att få en rekommendation om ett dagis. Detta eftersom det är ändå en familjemedlem som ska vara där.

Tips inför valet av ett dagis för hunden

Det finns några saker som man bör ha i åtanken inför valet av ett dagis till sin fyrtassade familjemedlem. Besök gärna de hunddagis som man funderar på att anlita och känna efter vad magkänslan säger och vilket intrycka man får vi första anblicken. Var kritisk och se hur personalen behandlar hundarna som finns på dagiset. Glöm inte bort att kontrollera att det finns tillstånd att de får bedriva hunddagisverksamhet.

Ta reda på vad som ingår i dagistaxan, maten, pälsvård, kloklippning, speciell träning och kanske rent av massage. En annan sak som också behöver kontrolleras. Har de några aktiviteter för hundarna, både ute och inne? Hur ofta rastas hundarna? Är små och stora hundar tillsammans med varandra? Har hunddagiset lämpliga försäkringar, så att hunden är säker och trygg där? Dessa är några av de frågor som man bör ställa för att sedan avgöra om det är ett bra hunddagis eller inte!

Inskolning

Inskolning

Innan hunden ska vara på hunddagiset fulltid, kommer det att göras en inskolning. Hundägaren och hunden hälsar på dagiset, personalen får reda på om sin hund har speciella behov och egenskaper. Det kan sedan förekomma att hunden får vara där några dagar för att prova om det fungerar, då hunden får rastas tillsammans och leka med de andra hundarna. Ägaren till hunden fyller också i ett kontrakt , samtidigt får man reda på vilka regler och rutiner hunddagiset har.

En vanlig dag på dagis

Ett hunddagis har oftast samma öppettider som ett dagis för barn. De öppnar mellan kl. 06.00 – 07.00 på morgonen och stänger mellan kl. 17.00 – 18.00 på kvällen. Skulle tiderna inte passa kan man alltid kontrollera om det finns någon chans att komma överens om andra tider för lämning och hämtning. Sedan fylls dagen med rastningar, aktiviteter, matning och vila, allt för att hunden ska må bra.