Fula hundar

Fula hundar

Det finns söta hundar och så finns det fula hundar, om man får vara subjektiv. Men ska vi vara helt politiskt korrekta är varje hund bedårande. Till och med de som är kala och förvrängda och ser ut som baby Voldemort i Harry Potter och Deathly Hollows del 2 är fortfarande extremt älskvärda. Allt de behöver göra är att titta upp på dig med de stora bruna ögonen som tigger om mat och uppmärksamhet, och du får lust att vagga dem i dina armar och berätta för dem vilken gåva de är från

Fula hundar är så söta, faktiskt så söta att hela Kaliforniens stad Petaluma sedan hela vägen tillbaka till 1970-talet har varit värd för en världens fulaste hundtävling som en del av mässan Sonoma-Marin. Den årliga tävlingen, som vanligtvis äger rum under den fjärde veckan i juni, kröner en lycklig hund som “Världens fulaste hund.” Vinnarens matte/husse får $ 1 500, en trofé och en gratis resa till New York City.

Tävlingen

Tävlingen har fått en ökande mängd mediaspekulation under åren, eftersom den vinnande valpen alltid blir viral, eftersom hundälskare överallt närvarar för att fira valpens fula skönhet. Trots namnet på tävlingen, säger dess officiella webbplats att eventet “firar bristerna som gör alla hundar speciella och unika” och “talar till vikten av att förespråka för att beundra alla djur och fördelarna med adoption, särskilt eftersom de flesta tävlande är hämtade från räddningsarbeten.

För vad det är värt bryr sig hundarna nästan säkert om att de inte uppfyller konventionella skönhetsstandarder. Som varelser är de över sådana triviala problem. Så läs vidare för att läsa om hundarna som är så fula att de faktiskt är söta.

Tyvärr dog Zsa Zsa, den engelska bulldoggen som vann 2018: s styggaste hundtävling, bara några veckor efter att ha fått sin krona. Hon var 9 år gammal. Trots att hon är borta kommer hon att älskas för alltid. Nedan kommer ett par till ful söta hundar som du kanske känner till.

Under 2017, Martha, en 125 pund Neopolitan Mastiff, utsågs till vinnaren av världens fula hundtävling, tack vare hennes stora, öron. Med unik stil och utseende så blir den samtidigt söt att betrakta.

Rascal Deux kanske inte har vunnit någon tävling än, men denna Keith Richards kopia var en finalist i tävlingen år 2018.

Wild Thang och Elwood

Wild Thang och Elwood

Wild Thang var en annan tävlande i tävlingen samma år (2018), men han var bara för söt! Och så har vi Elwood – denna fula skönhet var vinnaren av 2007-tävlingen av världens fulaste hund. Han dog runt Thanksgiving 2013, 9 år gammal. Hennes ägare, Karen Quigley, var så inspirerad av den otroliga valpen att hon skrev en barnbok om honom som heter Every Loves Elmwood. Och alla gör det. Josie får äntligen de glamourbilder hon förtjänar i medierna. Denna rasblandning tog hem tredje plats i tävlingen samma år. För fler foton som är värda en större spridning. Det var den sista hunden för idag!