Hundparker, perfekta platser för din hund

En hund kan som redan känt vara människans bästa vän. Alla hundar förtjänar ett så bra liv som bara möjligt med sina ägare. Något som blivit mer och mer populärt nu under de senare åren är att ta sin hund till hundparker så att de kan få leka fritt och träffa andra hundar. Bland annat så finns det väldigt många hundparker i Stockholm att välja mellan. Syftet med hundparker är att de ska kunna leka och “tränas” samtidigt så att de håller sig i form. De kan då som tidigare leka fritt utan koppel men ändå i en kontrollerad miljö. Det bästa för både hunden själv men även dess ägare. Hundparker har normalt sett väldigt högt stängsel så att inte ens de spänstigaste hundarna ska kunna smita genom att hoppa över. För o ta sig in i hundparken så finns det oftast ett låssystem och de allra säkraste har dubbla dörrar till ingången. Detta för att ingen hund ska smita ut. Inuti parken så finns det bänkar för människorna att sitta på medans hundarna springer runt. Såklart finns det även vatten så att hundarna kan få i sig vätska under sin aktivitet. Dessutom så underhålls dessa ständigt och städas rena från hundbajs. Förutom en enda stor hage så kan det även finnas mindre enskilda inhägnader för exempelvis färre hundar eller för en hund som ej passar i grupp med andra hundar. Det finns även vissa som har regler som gäller för att stora och små hundar ej får leka i samma hage. Detta är en pågående och ständig diskussion mellan ägare. Om stora och små hundar borde separeras eller om de ska få umgås och leka tillsammans. Fördelarna med hundparkerna är väldigt många och här nedan så kommer ett flertal av de olika att presenteras.

Fördelar

Fördelar

En av de allra största fördelarna är såklart det faktum att de kan få gå runt fritt och leka precis hur de vill. Det sägs att hundar som enbart är i koppel blir väldigt territoriella. Hundarna får även ett typ av socialt liv och en annan mening. De kan skapa vänner och själva välja vilka de vill leka med i inhägnaden. Förutom denna fördel för hundarna så gäller den även för ägarna som följer med sin hund eller sina hundar. De kan hitta helt nya vänner och vänskapskretsar. Inte nog med de fördelar som gäller överlag för hundar och människor så kan man även lyfta fram de fördelar som finns just för hundar med ägare som antingen har funktionsnedsättning eller funktionsnedsättningar samt hög ålder. Detta påverkar såklart vad hundarna för motion och även det sociala umgänget för båda parterna. Hundparker är något som främjar båda aspekterna. De flesta hundparkerna är lättåtkomliga och då för inte förutsättningar eller ålder någon som helst skillnad. Vanligen så kan man hitta parkeringsplatser i anslutning till inhägnaderna.

En fördel som man kanske inte tänker på är fördelen för samhället och de människor som inte ens har hund. Denna är att det bli mindre hundbajs utanför hundparkerna. Även om alla hundägare ska plocka upp efter sin hund så är det inte alltid det sker. Hund parkerna gör då risken att kliva i hundbajs på trottoaren betydligt mindre.